Go mantrailing

Mantrailing maakt gebruik van de kracht van de hondenneus en hun natuurlijk jacht instinct om het spoor van een mens te volgen.

Dogs love mantrailing.

De workshops/seminars zijn geschikt voor elk niveau en elk hondenteam krijgt individuele coaching. Desgewenst kan de training aangepast worden aan eventuele individuele trainingstargets.

Tijdens de workshops wordt theorie direct in de praktijk gebracht (action learning).

Er wordt niet alleen een trail uitgelopen, maar je wordt ook gecoached tijdens of na het trailen. De runner/misper krijgt ook informatie over waar hij/zij rekening mee moet houden:dit kan zijn de wind, omgeving, of eigenschappen daarvan. Je leert het lezen van je hond maar ook hoe je goede trails zelf moet uitlopen wat een heel belangrijk deel van het mantrailen uitmaakt.

Wat wordt o.a. behandeld tijdens de workshop:

Het leren lezen van de hond tijdens mantrailing , je leert te herkenen wanner je hond begint te trailen en de trail volgt en wanneer dit niet het geval is , scent pickup, head snap, verliezen van het spoor/trail, trails uitlopen, kennis van geur,wind en hoe dit te herkennen, negative indicaties; het leren opnemen van de trail; motivatie voor en tijdens het speuren(trailen); geur opnemen van verschillende voorwerpen bv een stoel. And last but not least: hoe ga je verder als je weer thuis bent!

Na het mantrailen is er een video feedback, waarop de verrichtingen van elke team uitgebreid worden besproken. De workshop weken zijn geschikt voor alle honden van alle leeftijden. De trailing gebeurt aan de lange lijn. Er wordt gewerkt in dorpen en in bossen.