3 dagen intensief Mantrailing

3 daagse speciale intensieve mantrailing workshop: omvat zowel theorie als praktijk, waarbij de theorie meteen wordt omgezet in de praktijk!

Er wordt niet alleen een trail uitgelopen, maar je wordt ook gecoached tijdens of na het trailen. De runner/misper krijgt ook informatie over waar hij/zij rekening mee moet houden:dit kan zijn de wind, omgeving, of eigenschappen daarvan. Je leert het lezen van je hond maar ook hoe je goede trails zelf moet uitlopen wat een heel belangrijk deel van het mantrailen uitmaakt.

Wat wordt o.a. behandeld tijdens de workshop:

Het leren lezen van de hond tijdens mantrailing , je leert te herkenen wanner je hond begint te trailen en de trail volgt en wanneer dit niet het geval is , scent pickup, head snap, verliezen van het spoor/trail, trails uitlopen, kennis van geur,wind en hoe dit te herkennen, negative indicaties; het leren opnemen van de trail; motivatie voor en tijdens het speuren(trailen); geur opnemen van verschillende voorwerpen bv een stoel. And last but not least: hoe ga je verder als je weer thuis bent!

Met de mogelijkheid een certificaat te behalen.

3 x warme lunch en koffie/thee.
Prijs per persoon met een hond: € 385 (zonder verblijf). Met de mogelijkheid bed & breakfast in een van onze ruime kamers, met gebruik van een ruime, goed ingericht gasten keuken.

Maart 11 – 13 drie dagen Intensief mantrailing
April 4  – 6  3 drie dagen Intensief mantrailing
Juni 27 – 29 drie dagen Intensief mantrailing